Ons doel is om handgemaakte bedden van de hoogste kwaliteit aan te bieden, gemaakt van de beste materialen met een tijdloos en klassiek design, maar het allerbelangrijkste is dat we ernaar streven om u echt een goede nachtrust te bezorgen. Wij geven om het Zweedse ambacht. Zo worden al onze bedden in onze eigen fabriek in Valskog gemaakt door onze vakmensen. Elk bed wordt tot in het kleinste detail gecontroleerd en alle natuurlijke materialen zijn met grote zorg gekozen om bedden van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. 

Onze missie is dat u met een goed gevoel kan gaan slapen. Onze bedden zijn handgemaakt in Zweden en zijn een rijkdom aan natuur. We hebben respect voor onze planeet, mensen, dieren en het milieu. Door de samenstelling en de natuurlijke materialen wordt vocht goed afgevoerd en kun je heerlijk rustig slapen. De bedden zijn gemaakt van 100% natuurlijke, niet-dierlijke en hernieuwbare materialen. We kunnen stellen dat slapen op een Ecolife Bed veel meer waarde heeft, dan wat u ervoor betaald. Wij zijn ervan overtuigd dat u kunt slapen met een goed gevoel, wetende dat u kiest voor de beste prijs- en kwaliteitverhouding, maar ook kiest voor onze planeet, mens, dier en het milieu.

Wij passen uw bed aan uw wensen aan!

Elk bed wordt tot in het kleinste detail onderzocht. Alle materialen zijn met grote zorg gekozen om bedden van de hoogste kwaliteit te kunnen leveren. Onze bedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en we hebben een breed scala aan zorgvuldig geselecteerde stoffen.

Bamboo forest

Bamboe

Het bamboe textiel is gemaakt van natuurlijk en snelgroeiend bamboe. Deze wordt gekweekt zonder het gebruik van pesticiden, waardoor het milieuvriendelijker is.
Ze zijn van nature antibacterieel, niet-allergeen en verminderen het risico op huisstofmijt. De unieke eigenschappen van bamboe in combinatie met agave zorgen voor een koele nachtrust en biedt een fijne ondersteuning aan uw lichaam. De bamboe matrassen zijn vrij van gifstoffen en zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen.

Frames en veren
We koesteren de Zweedse ambachtelijke traditie en gebruiken alleen natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit in onze bedden. Elk bed wordt met de hand gemaakt door onze bekwame vakmensen en alle bedden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Organisch katoen

We gebruiken de wereldmest van natuurlijke, sterke en duurzame vezels, namelijk biologisch katoen. De belangrijkste reden waarom we biologisch katoen gebruiken, is de zachtheid en het ademend vermogen. Katoen neemt gemakkelijk vocht op. Dit maakt katoen zeer comfortabel bij warm weer. Katoen is misschien wel de zuiverste vorm van cellulose in de natuur. Het is zacht, ademend en zeer comfortabel op de huid.

Hout
Al onze bedframes zijn gemaakt van Zweeds grenen en hebben geharde, verstevigde hoeken. Hierdoor ontstaat een duurzamer bed en in combinatie met dikke en brede latten een stabiel bed met 25 jaar garantie op veren en frames.

1

Staal

De veren in onze bedden zijn warmtebehandeld, zodat ze jarenlang hard blijven. Al onze bedden hebben een pocketveringsysteem, waarbij de veren afzonderlijk in hun eigen zakjes worden geplaatst. Dit geeft onze klanten maximale ondersteuning en minimaliseert de verplaatsingen van hun partners. Het pocketveringsysteem elimineert ook piepen en geluid uit het bed.

Zachte materialen

We gebruiken alleen natuurlijke materialen van de hoogste kwaliteit in onze bedden. Deze omvatten biologisch bamboe, biologisch katoen en agave. Onze materialen zijn gekozen om een ​​comfortabele, koele slaap te bieden met een zacht, comfortabel gevoel op de huid.

VLAS

Vlasvezel is een van de oudste vezelgewassen ter wereld. Het is zacht, glanzend en flexibel. Het is zelfs sterker dan katoenvezels, maar minder elastisch. Vlasvezels worden gewonnen uit de bast/schil van de stengel van de vlasplant. Het zorgt voor uitzonderlijke verkoeling bij warm weer en de vezel neemt ook snel vocht op en geeft het weer af. Ook statische elektriciteit verdwijnt. Daarnaast heeft vlas een geluidsabsorberende werking

AGAVE

Sisal wordt van oudsher gebruikt om touwen en snaren te maken voor de landbouw. Tegenwoordig wordt het gebruikt in een aantal verschillende industrieën, zoals papier, textiel, tapijten en matrassen. Sisal, gemaakt van de agaveplant, heeft namelijk een luchtige celstructuur die overtollig vocht gemakkelijk en op natuurlijke wijze afvoert. Het werkt als een warmte-isolator, wat betekent dat de matrassen de perfecte temperatuur behouden. De structuur absorbeert ook kinetische energie, wat betekent dat het geen geluid of beweging geleidt.

We hebben ervoor gekozen om sisal te gebruiken vanwege de diervriendelijke eigenschappen. Gewoonlijk wordt paardenhaar in bedden gebruikt om vocht op te nemen en beweging te minimaliseren, maar we denken dat sisal hetzelfde is. Bedden gemaakt met sisal van de agaveplant kunnen worden beschouwd als een dierproefvrij, veganistisch alternatief.

Hoe onze agave wordt verwerkt

Om de vezel veerkrachtig te maken en het mogelijk te maken om zeer open en ventilerende structuren te creëren, spinnen we de vezels tot touwen. Deze touwen worden omgevormd tot vellen en zorgen voor structuur en elasticiteit.

Het vervaardigen van kwaliteitsproducten maar natuurlijke vezels is ons vak. Sinds de start van Ecolife gebruiken we plantaardige natuurlijke vezels. Met onze ervaring in het produceren van bedden en matrassen lezen we marktsignalen en vertalen deze naar nieuwe en innovatieve producten van uitstekende kwaliteit.

Door de open en veerkrachtige structuur kan Sisal een goed microklimaat creëren (wat een voordeel is bij matrassen). De structuur absorbeert ook geluid en bepaalde golven, waardoor het materiaal uitstekend geschikt is als thermisch en akoestisch isolatieproduct.

We gebruiken alleen de allerbeste natuurlijke materialen om onze bedden te maken Katoen, Linnen, Bamboe en Sisal (Agavevezel). De natuur vult voortdurend deze grondstoffen aan, die onovertroffen zijn in veerkracht, duurzaamheid en ventilatie. Ecolife levert een volledig milieuvriendelijk alternatief voor synthetische materialen.

Textiel

We gebruiken 100% natuurlijke materialen die bestaan ​​uit katoen (60%) en linnen (40%). Dankzij de eigenschappen van onze grondstoffen kunnen we uitzonderlijk duurzame stoffen produceren. Omdat onze materialen natuurlijk ademen, voelen onze bedden langer fris aan.

Onze stof is stonewashed voor een authentiek gevoel dat met het verstrijken van de tijd wordt versterkt. Elke meter van onze stof is uniek en wordt met de grootste zorg geproduceerd.

U kunt er zeker van zijn dat het bed waarin u slaapt gezond is voor zowel u als de planeet waarop we leven.

Eco-label

Al onze stoffen hebben een kwaliteitslabel en zijn goedgekeurd volgens het EU Ecolabel ecolabel. EU Ecolabel is een label dat wordt gegeven aan producten die voldoen aan hoge milieueisen, van de winning van grondstoffen tot productie.

Oeko-tex

Al onze stoffen hebben een kwaliteitslabel en zijn goedgekeurd volgens Oeko-Tex® Standard 100. Het is een onafhankelijk certificeringssysteem voor textielgrondstoffen in alle productiestadia. Al onze stoffen zijn getest op schadelijke stoffen, evenals onze accessoires zoals patches, knopen, ritsen, klinknagels en draden.