Ecolife en de natuur

Al onze ecologische bedden zijn zorgvuldig getest en onze materialen zijn van de hoogste kwaliteit om u uitstekende comfort te kunnen bieden. Wij vinden duurzaamheid belangrijk en streven naar een groene planeet. Wij gebruiken daarom alleen plantaardige materialen in onze bedden en geen dierlijke producten, zoals wol en paardenhaar. Hierdoor kunnen we zelfs zeggen dat we een veganistisch merk zijn. Ook gebruiken wij geen kunststof, chemische en synthetische toevoegingen in onze bedden. De natuurlijke materialen die wij o.a. voor onze bedden gebruiken zijn biologische bamboe, langzaam groeiend Zweedse grenenhout, vlas, sisal van de agaveplant, biologische katoen (60%) en linnen (40%). Dankzij de eigenschappen van onze grondstoffen kunnen we uitzonderlijk duurzame stoffen produceren. Door het natuurlijke ademende karakter van ons materiaal voelen de bedden langer fris aan. Onze stof is stone-washed voor een authentiek gevoel. Elke meter van onze stof is uniek en met de grootste zorg ontwikkeld.

Het vervaardigen van kwaliteitsproducten, maar natuurlijke vezels is ons vakgebied. Sinds de start van Ecolife Beds gebruiken we plantaardige natuurlijke vezels. Met onze ervaring in het produceren van bedden en matrassen lezen we marktsignalen en vertalen deze naar nieuwe en innovatieve producten van uitstekende kwaliteit. We gebruiken alleen de allerbeste natuurlijke materialen om onze ecologische bedden te maken. De natuur vult voortdurend deze grondstoffen aan, die onovertroffen zijn in veerkracht, duurzaamheid en ventilatie. Ecolife Beds levert een volledig milieuvriendelijk alternatief voor synthetische materialen.

Garantie
Al onze Ecolife bedden zijn handgemaakt door onze zeer bekwame vakmensen. Onze fabriek is gevestigd in Valskog. Een plaats in Zweden.

Al onze producten zijn nauwkeurig en ons materiaal is van de hoogste kwaliteit, zodat u uitstekend comfort kan worden geboden.

Wij kunnen u een levenslange garantie geven op frame-veerbreuk. Daarnaast is er een Europese consumentengarantie van drie jaar.

Lees meer over de garantie

Oeko-Tex® Standard 100

Oeko-Tex® Standard 100 Al onze stoffen hebben een kwaliteitscertificaat en zijn goedgekeurd door Oeko-Tex® Standard 100. Dit is een onafhankelijk test- en certificeringssysteem voor ruwe textielmaterialen in alle stadia van de productie. Al onze stoffen zijn getest op schadelijke stoffen, net als onze accessoires, zoals: labels, knopen, ritsen etc.

The Global Organic Textile Standard (GOTS)

The Global Organic Textile Standard (GOTS)
Al ons textiel voldoet aan The Global Organic Textile Standard (GOTS). Dit is een wereldwijd toonaangevende textielverwerkingsstandaard voor organische vezels, ecologische en sociale criteria, ondersteund door onafhankelijke certificering